Следвайте Гласове в ТелеграмЛатвийският министър-председател Крисянис Каринс обяви намерението си да

...
Следвайте Гласове в ТелеграмЛатвийският министър-председател Крисянис Каринс обяви намерението си да
Коментари Харесай

Правителствена криза в Латвия, премиерът Крисянис Каринс подава оставка

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Латвийският министър-председател Крисянис Каринс разгласи желанието си да подаде оставка, която ще бъде връчена на президента на републиката Едгарс Ринкевич на 17 август.

" Ще подам оставката си на президента в четвъртък. Призовах партията " Ново единение " (част от ръководещата коалиция) да номинира нов претендент за министър-председател ", написа той на страницата си в обществената мрежа X (бивш Twitter). " За да се развива, страната се нуждае от мощно и динамично държавно управление, което може да взема сложни решения ", съобщи началникът на кабинета на министрите на свикана в понеделник конференция, представен от портала Delfi.

Според портала актуалният министър на обществените грижи Евика Силиня ( " Ново единение " ) може да стане идващият министър-председател. Каринс обаче отхвърли да заяви на публицистите името на възможния си правоприемник, като означи, че в близко бъдеще ще се концентрира " върху поддръжката на претендента от [неговата] партия ", който " Ново единение " ще съгласува на 16 август.

Порталът rus.lsm.lv заяви на 9 август, че Каринс се предложил на съдружните си сътрудници - " Националния съюз " и " Единната листа " - да сменят министрите и ресорите в държавното управление. В противоположен случай той е заречен да договаря за съставяне на нова коалиция със Съюза на зелените и земеделците (СЗЗ) и партията " За развиване! ". По-късно президентът Ринкевич съобщи, че съставянето на ново държавно управление е кардинално невероятно, защото конституцията изисква процесът да бъде иницииран от президента.

Причината за държавната рецесия бяха несъгласията сред членовете на ръководещата коалиция по редица фундаментални въпроси, свързани със опазването на здравето, образованието, дефицита на работна ръка, развиването на финансовия пазар, бюджетирането и други

Инфо: ТАСС

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР